Programok telepítése az Ubuntu Linux rendszerre

A Synaptic csomagkezelőt már bizonyára használta mindenki, segítségével a számunkra és a rendszer számára szükséges programcsomagokat tölthetjük le és telepíthetjük gyorsan és egyszerűen. Azonban egy átlagos - windows rendszerről áttért felhasználó számára hiányozhat a már jól megszokott, weboldalakról történő programletöltés - ahol a megfelelő szoftverkategóriából - képekkel és leírással illusztrálva - választja ki a számára a szükséges programot. Az alábbi leírás ennek hiányát igyekszik pótolni egy nagyszerű weboldal bemutatásával.

1.) A letöltő oldal és használata

Az általam említett letöltési oldalt a következő címre kattintva érhetjük el:

http://appnr.com/

Az oldal angol nyelvű - ám használata ennek ellenére is teljesen egyszerű:

A bal oldali - Categories - oszlopból kattintsunk a megfelelő kategóriára, ahol a legvalószínűbb, hogy megtaláljuk a keresett programot. Ezt követően a középső oszlopban megjelenik a kategóriában elérhető szoftverlista, amelyet tetszés szerint sorba is rendezhetünk név szerint vagy népszerűség - Sort by Name | Popularity - szerint.

Az oldalon található tartalmak között beépített kereső - a weboldal legfelső részén, középen található fehér téglalap - is segít megtalálni a keresett programot.

Az egyes szoftverek bővebb jellemzőinek megtekintéséhez kattintsunk szoftver nevére, és a bemutató leíráson kívül képeket és egyéb hasznos információkat is találhatunk róla. A letöltéshez valamint az így elinduló automatikus telepítéshez kattintsunk az INSTALL feliratú gombra és kövessük az utasításokat.

2.) Kapcsolódó weboldalak

- az appnr hivatalos angol nyelvű blog-oldala

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.